Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest voorkomende vragen. Staat jouw vraag er toch niet tussen? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Wanneer heb ik een vergunning voor werfsignalisatie nodig?

Je hebt een vergunning nodig vanaf je voor werken een zone van de publieke ruimte wil innemen, zoals een straat of een voetpad.

Wat als ik geen vergunning heb en toch werken uitvoer?

Dan kan de politie de werken stilleggen en een (fikse) boete opleggen.

Hoe lang duurt het voor mijn vergunning wordt afgeleverd?

Dit hang af van stad tot stad en gemeente tot gemeente. In Antwerpen duurt het minstens twintig werkdagen, in Brussel is de wachttijd tussen twee weken en drie maanden. De meeste andere gemeenten hanteren een termijn van twee tot drie weken.

Kan de aanvraag sneller behandeld worden?

Neen, de steden en gemeenten wijken daar niet van af. In sommige steden en gemeenten bestaat er wel een spoedprocedure, maar die kan enkel aangevraagd worden mits akkoord van politie of brandweer.

Hoeveel kost mijn werfsignalisatie?

Voor onze service rekenen wij een tarief van 300 euro, exclusief btw. Nadien volgt er nog een retributie die de stad of gemeente aanrekent, als een soort belasting voor het gebruiken van de openbare weg. Dit is een kostprijs per vierkante meter en per dag. Deze retributie rekenen wij een-op-een door naar jou, zonder marge of dossierkost.

Waarom moet ik extra betalen voor het plaatsen van de parkeerborden?

De parkeerborden moeten 48 uur voor de werken geplaatst worden. Je betaalt dus voor het extra transport naar jouw werf.

Kunnen er extra kosten opduiken tijdens de aanvraag?

Ja, dat kan gebeuren. Als er bijvoorbeeld paaltjes moeten verwijderd worden op het openbaar domein, of als er een omleiding voor openbaar vervoer moet voorzien worden. Ook deze kosten rekenen we een-op-een door, zonder marge of dossierkost. En we brengen je meteen op de hoogte als deze situatie zich voordoet.

Kan ik zelf een parkeerverbod aanvragen?

Ja, dat kan. Hou er wel rekening mee dat dit de vergunningsaanvraag complexer maakt, aangezien de zone dan ‘bezet’ lijkt voor de stedelijke of gemeentelijke dienst.

Is het beter een vergunning voor een volledige week aan te vragen zodat ik meer tijd heb om de werken uit te voeren?

Neen, want dan betaal je voor de ganse week retributiekosten. Het is beter om de vergunning te verlengen of te verplaatsen als dat nodig is. Dat moet meestal maar enkele dagen op voorhand aangevraagd worden.

Kan ik signalisatieborden huren bij Anthony Signs?

Ja, je kan bij ons borden huren.

Is er verlichting voorzien op jullie borden?

Ja. Op onze werfhekken en barelen staat standaardverlichting.

Kunnen jullie garanderen dat mijn vergunning in orde komt?

Neen, een 100% garantie bestaat niet. Maar we beloven wel dat er alles aan doen om eventuele opmerkingen van de bevoegde dienst aan te pakken en op te lossen.

Nog een vraag?